Gjeld og refinansiering

Hva er gjeld?

Det snakkes mye om lån og hvordan lån kan være med på å bringe din privatøkonomi til et bedre sted enn det som det kanskje er i dag. Når vi snakker om lån så snakker vi egentlig om gjeld. Vi ønsker å se litt mer på hva ordet gjeld betyr og hva man gjør når man tar opp gjeld. Gjeld er et ord som reflekterer at noen har et pengekrav mot en annen. Når vi snakker om lån så snakker vi om en person har fått låne penger eller noe annet av en annen person, og at man må betale tilbake disse pengene.

Når vi snakker om gjeld så er dette noe videre, fordi du kan ha en gjeld hos en annen person uten at du har lånt denne personen penger. Det interessante med lån er at det kun egentlig går på lån av penger, mens gjeld kan oppstå ved at man har skadet noen og må betale for denne skaden, at man er i en konflikt og har tapt konflikten eller at man har gjort noen en tjeneste eller arbeid som skulle gjenspeiles i et eller annet beløp.

Hva er refinansiering?

Når vi snakker om refinansiering av gjeld snakker vi om hvordan er person kan justere ned kostnaden på sin gjeld. Det er ofte slik at personer som har gjeld også har en kostnad med denne gjelden. La oss ta et lån. Her snakker vi om penger som er lån, og lånet har nok en prosent som følger med.

Denne prosenten som alle må betale på gjeld kan fort bli ganske høy hvis du har vært desperat når du søker på lån og fått noe som du ikke burde ha tatt. Hva som koster penger kommer fort an på deg, men det som fort koster mye penger er gjeld. Har du tatt opp, som egentlig bare mener at du har kjøpt, lån til feil pris kan du få ned prisen ved et par smarte grep. Det koster ikke mye å ta disse grepene. Grepene er faktisk helt gratis. Hele grepet er å få nytt lån med lavere prosent.

Hvordan starter du refinansiering?

Når du har bestemt deg for å refinansiere dine lån er det viktig at du først og fremst får en oversikt over lånene dine. Har du allerede gjort dette vet du hvor mye du skal søke om å refinansiere. Koster det deg mye å refinansiere så er det ikke noe vits, men hele poenget er å finne ut hvor mye du kan spare ved å refinansiere. Når du har beløpet så går du til en webside som for eksempel Sambla som gir deg en veldig god måte å refinansiere på. Der søker du på refinansiering og ser hva slags rente du ender opp med. Velg den renten som er lavest og nyt hvert neste minutt som du har etterpå med lavere rente.